Żeberka po chińsku

żeberkaSkładniki:
80 dag żeberek wieprzowych
Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu winnego
3 łyżki miodu
2 łyżki wódki
łyżka mąki ziemniaczanej
łyżeczka sosu „tabasco”
2 ząbki czosnku, mały kawałek imbiru

Sposób przygotowania:
Marynatę przygotowujemy z drobno posiekanego imbiru, czosnku oraz pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać. Żeberka kroimy na pojedyncze kawałki, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na 45 min. Smażymy na silnie rozgrzanym oleju z każdej strony przez kilka minut. Podsmażone żeberka wkładamy do piekarnika na 20 minut, aż zbrązowieją. Podczas pieczenia obracamy i smarujemy pozostałą marynatą.

You may also like...

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *