News will be here

Torcik naleśnikowy z twarożkiem i płatkami zbożowymi

Składniki:
Naleśniki:
230 g mąki pszennej (kopiasta szklanka)
300 ml soku pomarańczowego 100%
100 ml wody gazowanej
2 jajka
łyżka oleju rzepakowego
Nadzienie:
150 g płatków LubellaMlekołakiChocoPiegołaki
800 g kremowego naturalnego twarożku
czerwona pomarańcza

Sposób przygotowania:
Mąkę łączymy z jajami, sokiem pomarańczowym i wodą gazowaną. Miksujemy na gładką masę, po czym dolewamy olej i mieszamy. Na nieprzywieralnej patelni, lekko natłuszczonej olejem, smażymy naleśniki (20 sztuk o średnicy około 12 cm). Na każdym z nich rozsmarowujemy twarożek i układamy warstwę płatków LubellaMlekołakiChocoPiegołaki.Wierzch ozdabiamy płatkami i pokrojoną, sparzoną pomarańczą.
Anna Dziemidowicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *