News will be here

Pyszne roladki z tortilli z korniszonami z chili, sosem z awokado, sałatą lodową i grillowanym kurczakiem

Składniki:
1 słoik ogórków korniszonów z chili
2- 3 tortille pszenne
4-5 łyżek ajwaru (pasta z pieczonej papryki)
300 gram piersi kurczaka
oliwa z oliwek do smażenia
sól, pieprz, majeranek i wędzona papryka do zamarynowania kurczaka
½ papryki czerwonej
ćwierć główki sałaty lodowej
1 awokado
¼ czerwonej cebuli
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
3-4 łyżki oliwy z oliwek
sok z ½ limonki

Sposób przygotowania
Awokado, cebulę, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz szczyptę soli i pieprzu zmiksuj na gładki sos. Pierś kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu, majeranku i paście z pieczonej papryki. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Pokrój w drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż sos na bazie awokado, sałatę, paprykę, kurczaka oraz ogórki korniszony z chili Krakus. Całość zwiń ciasno w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki, każdy z nich zabezpieczając wykałaczką. Podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
Przepis nadesłała Martyna Brzezińska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *