Mleczne wulkaniki z jajek

Składniki na 2 porcje:
– 2 jajka
– 4 plastry boczku
– 50 g Sera Mlecznego Serenada (Loża Ekspertów przyznała mu znak jakości „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT)
– mielona słodka papryka
– pieprz, sól

Sposób przygotowania:
Białka oddzielamy od żółtek, następnie ubijamy je na pianę. Plastry boczku podsmażamy z obu stron, po czym przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (po 2 plastry na każdą porcję). Na boczek ostrożnie wykładamy żółtko, następnie pianę z białek. Całość posypujemy startym serem (najlepiej użyć tarki o małych oczkach) i przyprawiamy. Jajka pieczemy w piekarniku przez ok. 10-15 minut, w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Z przepisu Anety Dulby

You may also like...

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *