News will be here

Chłopski tatar Dziadunia

Składniki:
– mięso wołowe na tatar (polędwica wołowa, może być także rostbef lub udziec)
– ogórki czosnkowo-koperkowe Ogródek Dziadunia
– Papryka konserwowa firmy Ogródek Dziadunia Czesław Ślusarczyk Sp. J. (certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT)
– cebula perłowa lub szalotka
– świeżo zmielony pieprz, sól do smaku
– olej
– surowe żółtko (według upodobań)

Sposób przygotowania:
Mięso drobno siekamy, a ogórki, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym dodajemy je do mięsa wraz z odrobiną oleju. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Za pomocą ringu formujemy tatar, następnie układamy go na talerzu, na wierzchu umieszczamy żółtko; danie można ozdobić kiełkami.
Przepis nadesłała Aneta Duliba z bloga kulinarnego: www.garniecmagalie.blogspot.com

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *