Szaszłyk z kurczaka (filetów)

Składniki:
1/2 kg filetów z kurczaka
20 dag boczku lub słoniny
1 surowa papryka
2 ogórki kiszone
2 cebule
sól, pieprz, papryka słodka
olej lub oliwa

Sposób przygotowania:
To proste danie w przygotowaniu. Wszystkie składniki kroimy w równą kostkę. Filety posypujemy przyprawami, a plastry cebuli solimy. Nakłuwamy na patyczki na przemian i smarujemy olejem lub oliwą. Możemy wcześniej do oleju dodać przyprawy i wówczas polać każdy szaszłyk. Wkładamy do piekarnika (ustawiamy termoobieg lub grill). Mięso z kurczaka piecze się szybko i dlatego możemy na godzinę przed obiadem zacząć przygotowywać szaszłyki.

You may also like...

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *