News will be here

Miętowa panna cotta z czekodżemem i chlorellą

Składniki na 4 porcje:
500 ml śmietanki 30%
100 ml mleka
3 łyżeczki żelatyny
2 łyżeczki cukru trzcinowego
2 łyżeczki suszonej mięty
szczypta chlorelli do zabarwienia musu
1 słoiczek czekodżemu Łowicz Śliwka z Belgijską Czekoladą
liście mięty do ozdoby

Sposób przygotowania:
Śmietankę oraz mleko przelej do garnuszka, wsyp cukier, suszoną miętę, chlorellę i, mieszając, mocno podgrzej (ale nie do zagotowania).Zdejmij garnuszek z ognia.Do ciepłego płynu wsyp żelatynę i dokładnie wymieszaj, aż się rozpuści. Zostaw do ostudzenia i lekkiego stężenia.Na dno pucharka wykładaj na przemian porcję miętowej kremówki i czekodżemu.Wstaw do lodówki na 2 godziny, a najlepiej do całkowitego stężenia.Przed podaniem ozdób listkami świeżej mięty.Brownie z kokosową nutą i czekodżemem Łowicz
Z przepisu Martyny Brzezińskiej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *