News will be here

Rapso dla smaku grillowanych dań

Wraz z nadejściem ciepłych dni rozpoczyna się sezon grillowy i miesiące radosnego biesiadowania
w gronie najbliższych. Aby przyrządzane podczas spotkań posiłki były nie tylko smaczne, ale
i zdrowe, zadbajmy o najwyższą jakość składników. Ważny jest zarówno rodzaj grillowanego mięsa czy warzyw, jak i dodatków. Olej rzepakowy marki Rapso to gwarancja zdrowego smażenia,
a także wyśmienita podstawa wszelkich marynat oraz sałatkowych sosów.

Rzepakowa radość grillowania
rapso-danie-olej-vog-szaszlyk-bezaleWiosna zachęca nas do częstszego przebywania poza domem. Świetnym sposobem na celebrowanie pogodnych dni jest np. grillowanie czy to w ogródku, czy na tarasie. Aby w pełni móc rozkoszować się smakiem grillowanych potraw warto zwrócić uwagę również na jakość składników, używanych do ich przygotowywania, np. oleju – podstawy marynat i sałatkowych sosów. Przykładem produktu
o najlepszych właściwościach jest olej rzepakowy marki Rapso. Rzepak w nim zawarty poddawany jest delikatnemu tłoczeniu bez ekstrakcji. Uszlachetnienie następuje w naturalny, fizyczny sposób – bez dodawania środków chemicznych. Dzięki takiej metodzie pozyskiwania olej Rapso charakteryzuje się wyższą temperaturę dymienia i może być stosowany zarówno do celów zimnej, jak i gorącej kuchni. Co więcej kryje on w sobie wszystkie bezcenne składniki zawarte w rzepaku. Wśród nich można wymienić choćby witaminę E, której przypada aż 30 mg na 100 gramów produktu. Jego atutem jest również neutralny smak. Dzięki całej palecie zalet olej rzepakowy marki Rapso sprawdzi się nie tylko jako uniwersalny i pyszny dodatek do sałatek czy wypieków, ale również jako nadająca kruchości, marynata do mięs, ryb i warzyw.

Wiosna to idealny czas na nabranie zdrowych nawyków żywieniowych. Sięgając po olej rzepakowy marki Rapso podczas grillowania otrzymujemy gwarancję przygotowania potraw nie tylko pysznych, ale i przede wszystkim pełnych witamin oraz cennych składników odżywczych.

Pomysł na marynatę z czerwonego wina:
Do miseczki nalewamy odrobinę wina, octu winnego i oleju rzepakowego marki Rapso. Następnie dodajemy posiekany czosnek oraz kawałki wcześniej opalonej, zbrązowiałej cebulki. Na koniec dokładamy soczystą karkówkę, inne ulubione mięso bądź warzywnego szaszłyka i voilà – wyśmienite danie na grilla gotowe.
http://www.vog.pl/ulotka-rapso/

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *