News will be here

Naleśnikowa zapiekanka z granatem i płatkami

Składniki:
Naleśniki:
3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki mąki
2 jajka
1 łyżka oleju (rzepakowego)

Masa do zapiekania:
– 0/5 szklanki mleka
– 2 jajka
– 2 łyżki płynnego miodu

Dodatkowo:
8 łyżek twarożku kremowego
1 szklanka płatków zbożowych Lubella Choco Muszelki
pół łyżeczki masła do natłuszczenia formy
1 granat

Sposób przygotowania:
Zmiksować składniki na naleśniki, smażyć na lekko natłuszczonej i rozgrzanej patelni. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Zwinąć i pokroić w plastry naleśniki z nałożonym na nie twarożkiem. Powstałe roladki ułożyć w niewielkim, lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Między naleśnikami położyć płatki zbożowe. Mleko roztrzepać z jajkami oraz miodem. Zalać naleśniki i piec około 25 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe, posypane pestkami granatu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *