Zbliżona wielkość, podobny kolor… Teraz jagodę i porzeczkę połączył jeszcze jeden element – zboża ekspandowane Soligrano BIO. Jagoda wybrała towarzystwo ekspandowanego orkiszu, a porzeczka ekspandowanego owsa. Zarówno Orkisz z jagodami Soligrano BIO, jak i Owies z porzeczką Soligrano BIO świetnie sprawdzają się w wersji śniadaniowej np. z jogurtem, ale także jako przekąski do podjadania.
Wszystkich miłośników lekkich i smacznych śniadań, które przygotowuje się kilka minut, zainteresują produkty od Soligrano. Firma przygotowała dwie nowe propozycje produktów: Orkisz z jagodami Soligrano BIO i Owies z porzeczką Soligrano BIO, które idealnie sprawdzą się, jako pożywne i smaczne śniadanie. Wystarczy przesypać porcję ziarna z owocami do miseczki, dodać jogurt naturalny lub zimne bądź ciepłe mleko i gotowe!
Dobry humor już od samego rana?
Oczywiście! Wystarczy sięgnąć po połączenie orkiszu z jagodami marki Soligrano. Orkisz nazywany naturalnym środkiem poprawiającym nastrój, świetnie czuje się w towarzystwie jagód, które są źródłem witaminy C i witamin z grupy B. Orkisz ekspandowany z jagodami Soligrano BIO jest bogatym źródłem magnezu przyczyniającego się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz fosforu, który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Orkisz ekspandowany z jagodami Soligrano BIO jest źródłem błonnika pokarmowego.
Szybkie śniadanie z cholesterolem w normie?
Taką dawkę pozytywnej energii dostarcza połączenie owsa z porzeczką! Owies to niezwykle cenne źródło składników odpowiedzialnych za poprawę zdrowia człowieka. Z kolei porzeczka to bogactwo witaminy C oraz witamin z grupy B.
Owies ekspandowany z porzeczką Soligrano BIO zawiera żelazo, magnez, fosfor i cynk . Jedna porcja opakowania dostarcza aż 1,1 g beta-glukanów, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Łucja Cymkiewicz