Składniki na 2 porcje:
warstwa fioletowa:
4 łyżki borówek
3 łyżki jagód
2 łyżki jogurtu greckiego
łyżeczka miodu
warstwa różowa ciemna:
mały gotowany burak (ok. 80g)
garść malin (ok. 60g)
2 łyżki pestek granatu
warstwa różowa jasna:
40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
6-7 truskawek (ok. 90g)
łyżka jogurtu greckiego
na wierzch:
20 g płatków
świeże owoce do ozdoby
Sposób przygotowania:
Jagody zmiksuj z jogurtem greckim i miodem. Wymieszaj z całymi borówkami i przełóż do wysokich szklanek. Ugotowanego buraka zmiksuj z malinami. Przełóż na warstwę fioletową i posyp pestkami granatu. Truskawki zmiksuj z jogurtem i płatkami. Nałóż do szklanek, a z wierzchu posyp resztą płatków i ozdób owocami.
Z przepisu Doroty Bernat