Grillowana karkówka z rozmarynem i fasolką szparagową
Składniki:
karkówka w marynacie „Super Grill” ZM Pekpol
400 g zielonej fasolki szparagowej
4 plastry boczku ZM Pekpol
rozmaryn (kilka gałązek)
Sposób przygotowania:
Na plastrach karkówki ułożyć gałązki rozmarynu. Na grillu upiec mięso. Fasolkę chwilę parzyć we wrzątku, po czym owinąć plastrem boczku, ułożyć na tacce i upiec na ruszcie.
Kiełbasa z salsą paprykową
Składniki:
opakowanie Kiełbasy Ostrołęckiej ZM Pekpol
salsa paprykowa:
3 świeże papryki (żółta, czerwona, zielona)
4 ząbki czosnku
2-3 ogórki konserwowe
2 cebule
2 łyżki cebulki marynowanej
1/2 szklanki wody
keczup pikantny
2 łyżki oleju
płatki chill
sól, cukier
Sposób przygotowania:
Na patelni podsmażyć kiełbasę, aż się zarumieni. Następnie paprykę i cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, ogórki konserwowe pokrojone w cząstki i marynowaną cebulkę. Całość podlać wodą i chwilę poddusić. Dodać keczup, płatki chilli, sól i cukier do smaku. Salsę doprowadzić do wrzenia, a następnie ostudzić. Podawać razem z podsmażoną kiełbasą.
Grillowana kiszka ziemniaczana z bakłażanem i szparagami
Składniki:
Kiszka ziemniaczana ZM Pekpol
bakłażan
szparagi
cebula
Sposób przygotowania:
Kiszkę ziemniaczaną grillujemy na tacce do grillowania. Przed pieczeniem kiszkę powinniśmy nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękało jelito. Co jakiś czas powinniśmy delikatnie ją obracać. Następnie dodajemy krążki cebuli, plastry bakłażana i szparagi. Całość grillujemy aż się przyrumieni.
Przepisy nadesłała: Anna Rogoźnicka
[…] Przepisy na grillowane potrawy Anna Rogoźnicka […]