News will be here

Tosty z chleba żytniego z pieczarką brunatną, serem i ketchupem

Składniki:
2 kromki Chleba żytniego 100% z udziałem mąki żytniej 2000 53% ze słonecznikiem i czarnuszką z oferty Pochlebnej (otrzymał certyfikat „Doceń polskie”)
80 g pieczarki brunatnej
30 g Sera Korycińskiego z ziołami
15g masła
30g domowego ketchupu

Sposób przygotowania:
Oczyszczone pieczarki kroimy na grube plastry, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na patelni z odrobiną masła. Chleb smarujemy pozostałym masłem, układamy na nim pieczarki i plastry sera: całość przykrywamy drugą kromką i wkładamy do nagrzanego tostera. Domowy ketchup przelewamy do kokilki. Tosty warto podać ze świeżą sałatą skropioną polskim olejem rzepakowym tłoczonym na zimno.
Z przepisu Anety Dulby

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *