Składniki na 4 porcje:
ogórki korniszony z czosnkiem Krakus – 8 szt.
wołowina (np. antrykot) – 440 g
bułka – 4 szt.
sałata karbowana – 4 liście
oliwa z oliwek – 3 łyżki
szczypta soli i pieprzu
chrzan Krakus – 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić. Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować. Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury. Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu Krakus oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem, również od Krakusa.
Z przepisu Marii Pieńczuk