Składniki (na blaszkę 20×20 cm):
120 g olej kokosowego nierafinowanego
50 g cukru kokosowego
50 g mąki kokosowej
3 jajka
1 słoik Czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta
1/3 szklanki kakao
szczypta soli
Sposób przygotowania:
Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski.
Do miski przełóż Czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.
Czekoladową mieszankę przelej do miski z Czekodżemem Łowicz, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj- najlepiej rózgą, aż składniki się połączą.
Ciasto wylej na blaszkę o wymiarach 20×20 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni.
Piecz około 22-25 min., a najlepiej do suchego patyczka.
Po wystygnięciu wierzch posmaruj Czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.
Smak brownie w zestawieniu z pełnym delikatności kokosem to duet idealny. W tym przepisie na pierwszy plan wysuwa się Czekodżem Wiśnia z Czekoladą Belgijską. To uczta dla smakoszy, którzy szukają w deserach, nieoczywistych i zaskakujących rozwiązań.
Z przepisu Marii Pieńczuk