Składniki:
bagietka
10 dag boczek parzony, szynka lub kiełbasa
1 mała cebula
5 dag pieczarek
1 ogórek kiszony
mała papryka
kukurydza konserwowa
żółty ser miękki
przyprawy: papryka ostra, sól, pieprz + ulubione przyprawy
ketchup
Sposób przygotowania:
W kostkę kroimy: boczek lub szynkę; pieczarki, ogórek, paprykę, a cebulę i szczypiorek drobno siekamy.
Każdy ze składników smażymy (osobno). Pieczarki i paprykę solimy dopiero po uzyskaniu miękkości, jeszcze kilka minut smażymy. Gorące składniki mieszamy i układamy na przekrojonej bagietce, posypując odsączoną kukurydzą. Nakładamy plastry żółtego sera, posypujemy papryką i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy kilkanaście minut, do rozpuszczenia sera. Możemy polać ketchupem.