Lekki, mrożony napój, delikatnie kwaśny z wyczuwalną nutą ogórka. Idealny na upalny wieczór. Dodanie herbaty China Pai Mu Tan czyni go napojem oczyszczającym i mocno orzeźwiającym.
Składniki:
• 3 czubate łyżki herbaty China Pai Mu Tan marki Czas na Herbatę
• 1/2 długiego ogórka
• 4 cytryny
• kostki lodu
• 1,5 litra zimnej wody mineralnej (np. gazowanej)
Wykonanie:
1. Herbatę zaparzamy wg. instrukcji w małej ilości wody. Studzimy.
2. Ogórka kroimy w plasterki.
3. 2 cytryny kroimy w plasterki.
4. Pozostałe 2 cytryny przekrawamy na pół i wyciskamy sok.
5. Do dużego dzbanka przelewamy herbatę (bez fusów), wrzucamy kostki lodu, cytrynę, ogórka. Wlewamy sok z cytryny i dopełniamy wodą mineralną. Podajemy od razu.
www.czasnaherbate.net