Składniki:
20 dag polędwicy wołowej
2 cebule
surowa papryka wg uznania
1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu, sól
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
3 łyżki oleju
8 łyżek wołowego rosołu
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w plastry, a paprykę w paski. Przygotowaną polędwicę na steki podsmażyć na dużym ogniu z każdej strony. Kiedy będzie już koloru brązowego piec jeszcze około 5 min. na małym ogniu.Po usmażeniu solą i pieprzem posypać z dwóch stron. Zdjąć z patelni i trzymać w ciepłym miejscu do czasu przygotowania warzyw. Na tej samej patelni smażyć cebulę i paprykę na średnim ogniu około 5 min.Następnie dodać rosół, natkę pietruszki i chwilę podgrzewać. Upieczone warzywa i steki można podawać z ziemniakami lub frytkami.