News will be here

Zawijasy wołowe-roladki

Składniki:
50 dag mięsa wołowego
20 dag słoniny lub boczku
2 ogórki kiszone
Musztarda
4 suszone grzyby
20 dag śmietany
mąka, olej, sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Mięso pokroić na małe kotlety, rozbić, posypać solą i pieprzem. Posmarować lekko musztardą do smaku. Pokrojone w paseczki: boczek (słonina) i ogórki nakładać na przygotowane kotlety. Następnie zwinąć i obtoczyć w mące. Spiąć wykałaczką lub owinąć nitką, żeby podczas smażenia nie rozwinęły się. Smażyć na gorącym tłuszczu i po obsmażeniu przełożyć do rondla (razem z tłuszczem), podlać wodą, dodać grzyby i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Sos zaprawić śmietaną i gotować jeszcze kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *