News will be here

Pad Thai z krewetkami

Składniki:
1 opakowanie makaron Lubella Wstążki Długie
krewetki 10 sztuk
jajka 3 sztuki
tofu 50g
orzeszki ziemne 20g
czerwona cebula 15g
cebula dymka 15g
czosnek 5g
limonka ½ sztuki
kolendra świeża do dekoracji
kiełki sojowe 150g
sos pad thai 300ml
suszone chili 2g
olej 1/3 szklanki

Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie: na patelni rozgrzej olej, wrzucić czosnek, posiekaną czerwoną cebulę, tofu, jajka i krewetki. Gdy składniki się podsmażą, dodaj makaron oraz sos pad thai. Całość wymieszaj i smaż przez ok. minutę.
Na koniec dodaj kiełki sojowe, posiekaną dymkę, orzechy i chili. Jeszcze raz wymieszaj. Nałóż na talerz i wyciśnij limonkę. Udekoruj świeżą kolendrą.
Przepis nadesłała Anna Dziemidowicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *