Składniki (6 sztuk):
szklanka mąki pszennej
łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki sody
3 kopiaste łyżki pure z dyni
2 łyżki dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka
2 łyżki kefiru
jajko
odrobina oleju rzepakowego do natłuszczenia gofrownicy
Dodatkowo:
6 łyżek dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka
6 łyżeczek kremowego twarożku naturalnego
opcjonalnie maliny i listki mięty
Sposób przygotowania:
Składniki na gofry zmiksuj na gładką masę. Do nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy nałóż po dużej łyżce masy i piecz gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu). Na gotowe gofry nałóż po łyżeczce serka i łyżce dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka.
Możesz udekorować gofry dodatkowo malinami i listkami mięty.
Przepis nadesłała Martyna Brzezińska