Tworzą paczki z produktów ekologicznych i naturalnych, tylko robionych w Polsce. Bez ulepszaczy, polepszaczy czy konserwantów, dlatego wyszukują dostawców, którzy swoją produkcję opierają na unikalnych recepturach i często ręcznej pracy.
Prawie każdy produkt reprezentuje inny region w Polsce.
Cztery warianty paczek, tak żeby każdy znalazł coś dla siebie. Dorota Kośmider, organizatorka usługi wysyłania paczek z ekologicznymi artykułami spożywczymi ma teraz, przed świętami wiele zamówień.
Paczki zamawiają “święci Mikołajowie” – zarządy firm dla swoich pracowników, fundacje, stowarzyszenia i coraz więcej osób prywatnych, na przykład po to, by zrobić niespodziankę pod choinką. Bo przemysłowo produkowaną żywność kupujemy na co dzień, niestety, powszechnie. A ta ekologiczna to specjalny prezent.
Zamawiane są wszystkie warianty: od najmniejszej, Mały Rudolf, poprzez Paczki Szczypta Smaków, po Paczki Premium, a także Czeko-Love, z dwiema czekoladami ekologicznymi. Można także zgłosić swoje pomysły na skład zamawianych paczek Eko. – Paczki możemy personalizować i na przykład ozdabiać logotypem firmy fundującej paczki swoim pracownikom lub podopiecznym – wyjaśnia Dorota Kośmider. – Możemy dopisać życzenia na specjalnym papierze typu kraft.
Najbardziej wzruszające są paczki Eko, będące darem jakiejś firmy dla podopiecznych domów opieki, hospicjów, domów dziecka. Takie zlecenia to dar serca w ten świąteczny czas.
Nawet opakowania paczek są w pełni ekologiczne, dlatego produkty pakowane są tylko w ładny brązowy karton z wypełnieniem z wełny drzewnej, całość jest wiązana sznurkiem z juty i w takiej formie trafiają do obdarowanych.
Wszystkie produkty pochodzą od polskich dostawców. Miód gryczany pochodzi z okolic Borów Człuchowskich, z pasieki rodziny Patalas, czekolada z lawendą i czekolada do picia robiona jest przez Annę Antczak w Wołominie, naprawdę samodzielnie i ekologicznie. Syrop z aronii i malin plus herbata z aronii i rokitnika pochodzą z Gospodarstwa Ekologicznego Anny i Mirosława Lechów w województwie dolnośląskim, w powiecie kłodzkim. Powidła śliwkowe dostarczane są z wytwórni towarów niezwykłych Joanny Sławińskiej, z Łomianek pod Warszawą. Paluszki ekologiczne robione są przez firmę Stema w miejscowości Nowa Pułapina, w województwie mazowieckim, a przepalanka wytwarzana jest w Białce Tatrzańskiej.
Kontakt telefoniczny www.EkologicznePaczki.pl :
Dorota tel.: 606 102 033
Łukasz tel.: 695 077 654