Składniki dla 4 osób:
• 2 opakowania fasolki w puszce ( 400g)
• 2 piersi z kurczaka
• 1 łyżeczka kminku
• 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta (400g)
• 1 czerwona papryka
• 1 cebulka dymka
• 1 świeża papryczka chilli
• 4 tortille
• oliwa z oliwek extra vergineOlitalia
• sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pokrój piersi z kurczaka w paseczki i zamarynuj w oliwie z solą, pieprzem, kminkiem i posiekaną drobno papryczką chilli. Na dużej patelni zeszklij na odrobinie oliwy posiekaną dymkę i paprykę pokrojoną w paseczki. Dodaj kurczaka, po chwili fasolkę i pomidory krojone. Gotuj na średnim ogniu 8-10 min. Zawijaj przygotowany farsz w podgrzane uprzednio tortille i podawaj na ciepło.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska