News will be here

Biszkopt z owocami i z galaretką

biszkopt_galaretka_owoceSkładniki:
Niepełna szklanka mąki
4 jajka
8 łyżeczek cukru
łyżka tłuszczu i bułki tartej
40 dag owoców (maliny, truskawki),  galaretka owocowa (rozpuszczona w małej ilości wody)

Sposób przygotowania:
Żółtka z cukrem ubić na parze. kiedy dostatecznie zgęstnieją ubijać po zdjęciu z kuchenki. Białka ubić osobno, dodając szczyptę soli. Wszystko połączyć i wyłożyć do przygotowanej wcześniej okrągłej foremki. Biszkopt piec w rozgrzanym piekarniku około 30 min. Na wystudzone ciasto wyłożyć owoce i zalać zimną galaretką. Wstawić do lodówki, aż galaretka stwardnieje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *