News will be here

Zupa wielowarzywna z pulpetami i makaronem

zupa_pulpetySkładniki:
Warzywa: marchew, pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki, pomidory
10 dag makaronu
25 dag mięsa mielonego
1 jajko, łyżka bułki tartej, mleka, mąki
1 szklanka śmietany
2 łyżki tłuszczu
natka pietruszki, przyprawy

Sposób przygotowania:
Marchew, pietruszkę, seler pokroić w krążki, ziemniaki w kostkę, kalafior podzielić na kawałki. Makaron ugotować (przed ugotowaniem połamać). Mielone mięso wyrobić z jajkiem, bułką tartą skropioną mlekiem i przyprawami. Uformować małe pulpety i wkładać do wrzącej zupy i razem gotować. Zupę zaprawić zasmażką. Następnie dodać pomidory obrane ze skóry i pokrojone w kostkę (3-4 szt) oraz śmietanę i dużo natki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *