News will be here

Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i czekodżemem

Składniki na 4 porcje:
1 czerstwa chałka
2 jajka
120 ml mleka
2 łyżki jogurtu
200 g czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą
2-3 truskawki
2 łyżki płatków migdałów

Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm.Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem.Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą.W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane czekodżemem kromki.Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki.Zapiekaj ok. 20 minut w 180 stopniach.Podawaj na ciepło.
Przepis nadesłała Martyna Brzezińska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *