News will be here

Spaghetti bezglutenowe z krewetkami, pomidorami i serem

Składniki (dla 3 osób):
16 krewetek
3-4 łyżki masła
mała cebula
1 ząbek czosnku
8 pomidorków koktajlowych
1 pomidor bez skórki
150 ml wody, bulionu lub białego wina
1 łyżka sosu sojowego
ser żółty
300g makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti

Sposób przygotowania:
W osolonej wodzie gotujemy krewetki (ok 3 minuty). Rozgrzewamy na patelni masło i wrzucamy posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy 3 Pauly gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony parmezanem.

To proste danie pełne smaku i świetnie prezentujące się na talerzu. Doskonale sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu oraz wśród miłośników tradycyjnych potraw.
Przepis nadesłała Kamila Nowakowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *