Składniki:
bułki do hot dogów
parówki
ser żółty
ketchup
papryka czerwona
ogórek kwaszony
kukurydza konserwowa
sałata
ulubiona surówka
papryka ostra do posypania
Sposób przygotowania:
Paprykę i ogórka kroimy w wąskie paski, parówki gotujemy w wodzie. Przekrojoną bułkę lekko ugniatamy w środku, smarujemy ketchupem, nakładamy plaster sera żółtego i oprószamy papryką. Następnie układamy liść sałaty, po kilka paseczków papryki i ogórka oraz 2 łyżeczki kukurydzy konserwowej. Nakładamy na wierzch odsączoną z wody parówkę, przykrywamy żółtym serem i posypujemy papryką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i po roztopieniu sera, wyjmujemy, polewamy ketchupem i nakładamy na wierzch ulubioną surówkę ( z białej kapusty lub kiszonej kapusty). Składniki możemy dowolnie dobierać.