News will be here

Czekoladowy krem na biszkoptach

Składniki:
4 łyżki czekolady mlecznej w proszku
1/4 tabliczki startej gorzkiej czekolady
125 ml śmietany kremówki
5 – 6 łyżek cukru pudru
cukier waniliowy lub olejek
2 jajka
szczypta soli
biszkopty lub kruche ciastka
do dekoracji: wiórki kokosowe lub zmielone orzeszki

Sposób przygotowania:
Ubić schłodzoną śmietanę, dodając 3 łyżeczki cukru pudru i cukier waniliowy lub olejek. Następnie dosypać czekoladę i dobrze wymieszać. Jajka oddzielić i żółtka utrzeć z resztą pudru. Jedno białko ubić na sztywno dodając szczyptę soli i dodać do utartych żółtek, a następnie połączyć ze śmietaną. Szprycą nakładać na przygotowane biszkopty lub kruche ciasteczka. Można udekorować wiórkami kokosowymi lub pokruszonymi orzeszkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *