Składniki:
25 dag pokruszonych ciasteczek
kilka łyżek masła, esencja pomarańczowa
niepełna szklanka cukru pudru, łyżka mąki kukurydzianej
15 dag masła
3 jajka
olejek waniliowy
2 łyżki kakao
5 łyżek śmietany
50 dag tłustego sera twarogowego
galaretka,owoce
Sposób przygotowania:
Ciasteczka, masło i esencję pomarańczową układamy na dnie tortownicy. Ucieramy masło, cukier puder i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając szczyptę soli. Kakao rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i olejku waniliowym, ubijamy z masą żółtkową. Mąkę rozprowadzamy w śmietance, dolewamy do masy i miksujemy z twarogiem. Dodajemy ubite białka i pieczemy w temperaturze 160 st. C przez 80 minut. Po ostygnięciu nakładamy owoce i zalewamy lekko sztywną galaretką. Ciasto musi być w foremce, żeby nie wypłynęła galaretka. Wkładamy do lodówki do czasu, aż galaretka stwardnieje.