Składniki na blaszkę 20×20 cm:
120 g oleju kokosowego nierafinowanego
50 g cukru kokosowego
50 g mąki kokosowej
1 słoik czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta
3 jajka
1/3 szklanki kakao
szczypta soli
Sposób przygotowania:
Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski.Do miski przełóż czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą. Czekoladową mieszankę przelej do miski z czekodżemem, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj – najlepiej rózgą, aż składniki się połączą.Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni.Piecz ok. 22-25 min., a najlepiej do suchego patyczka.Po wystygnięciu wierzch posmaruj czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.
Z przepisu Martyny Brzezińskiej