News will be here

Keks orzechowy

keks_przepisSkładniki:
2 szklanki mąki pszennej
4 jajka
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklani oleju
3 jabłka
1 szklanka pokruszonych orzechów
Tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania foremki

Sposób przygotowania:
Oddzielić jajka i z białek ubić pianę, dodając szczyptę soli, dodać cukier i żółtka. Dołożyć mąkę z proszkiem, olej i wymieszać wszystko razem. Następnie dodać jabłka i orzechy i lekko wymieszać. Do wysmarowanej foremki wlać ciasto i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C. przez około 45 minut. Wystudzony keks wysmarować polewą czekoladową Lu posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *