Składniki:
35 dag mąki
niepełna szklanka letniej wody
łyżka oleju
6 dag drożdży, sól
2 łyżki cynamonu z cukrem, wiórki, orzechy, posypka do dekoracji
biało, tłuszcz do wysmarowania blaszki
Sposób przygotowania:
Do 25 dag mąki pokruszyć drożdże, dolać wodę i olej. Dobrze wymieszać i wyrobić ciasto na kulkę. Pozostawić na 3 godz. Następnie dodać do ciasta resztę mąki, szczyptę soli, cynamon z cukrem, pokruszone orzechy włoskie. Zagnieść na gładką masę i odstawić na 3pół godziny. Ciasto podzielić na kawałki i uformować cienkie paluszki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować białkiem i posypać wiórkami kokosowymi dla dekoracji. Tak zostawić na wo min. pod przykryciem. Po czym włożyć do rozgrzanego piekarnika(200 st. C) na 15 min., do uzyskania złotobrązowego koloru.