News will be here

Sycylijska zupa pomidorowa

makaron-pomidorySkładniki:
25 dag gotowanego kurczaka
10 dag ugotowanego wołowego ozorka
oliwa z oliwek, cebula, czosnek
1/2 kg pomidorów, posiekana:natka pietruszki i mięta
25 dag makaronu spaghetti, parmezan
2 l rosołu (bulionu)

Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek drobno kroimy i dusimy z pomidorami na oliwie z oliwek. Dodajemy natkę, miętę z zalewamy rosołem lub bulionem. Gotujemy przez pół godziny na małym ogniu. Dodajemy makaron, kurczaka pokrojonego w paski i ozorek pokrojony w kostkę.
Przyprawiamy do smaku i posypujemy startym serem. Możemy dodać koperek lub inną zieleninę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *