News will be here

Zrazy zawijane z rostbefu

Składniki:
70 dag rostbefu
cebula
7 dag słoniny, 2 kawałki suchego chleba razowego
2 łyżki tłuszczu, sałata, natka pietruszki

Sposób przygotowania:
Mięso pokroić na równe płaty i lekko zbić . Pokroić cienko słoninę. Pokrojoną cebulę podsmażyć i połączyć z pokruszonym chlebem. Na rozłożone płaty ułożyć słoninę i cebulę, a następnie zawinąć w zrazy, spiąć i lekko obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ziemniakami lub szagówkami na sałacie (można posypać posiekaną natką pietruszki).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *