Składniki:
2 marchewki
1/2 selera
1 pietruszka
1 por (biała część)
1 op. groszku konserwowego
5 jajek
20 dag sera żółtego
2 kiszone ogórki
1 op. kukurydzy konserwowej
1 jabłko
1 łyżka musztardy
1 majonez
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Marchew, pietruszkę, seler ugotować w rosole. Jajka gotujemy na twardo. Por kroimy jak najdrobniej, solimy i zalewamy odrobiną oleju. Warto to zrobić na samym początku, żeby chwilę poleżał w oliwie. Ugotowane warzywa, jajka, ogórki i jabłko drobno kroimy. Dodajemy groszek, kukurydzę i ścieramy na tarce żółty ser. Na końcu dodajemy posiekany por. Przyprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Dokładnie wszystko mieszamy i łączymy z majonezem. Dekorujemy, żeby wyglądała apetycznie.