News will be here

Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Składniki:
1,5 szklanki płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno
6 jaj
100g żółtego sera w kawałku
1g kukurydzy konserwowej
1 łyżka szczypiorku
1 czerwona papryka
1 plaster pora
1 pomidor
1 szczypta soli i pieprzu
1 łyżka masła

Sposób przygotowania:
Jajka wybijamy i mieszamy widelcem lub trzepaczką. Dodajemy do nich żółty ser (starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek. Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut
Przepis nadesłała Anna Dziemidowicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *