News will be here

Bezglutenowy makowiec z QUINOĄ (komosą ryżową)

Składniki:
200g quinoi ekspandowanej SOLIGRANO
1 puszka masy makowej
80g miodu wielokwiatowego
1 tabliczka czekolady deserowej
20g płatków migdałów
20g kandyzowanej skórki pomarańczy
3 jajka (białka)

Sposób przygotowania:
Rozpuścić masło, dodać do niego miód, a następnie ekspandowaną quinoę – mieszać do połączenia wszystkich składników. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić masę z ekspandowaną quinoą po jej spodzie. Połączyć masę makową z białkami jajek, mieszać do połączenia składników, a następnie ułożyć powstałą masę na quinoi i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Piec 60 minut. Po wystygnięciu i wychłodzeniu pokroić makowiec na porcje, udekorować rozpuszczoną czekoladą, płatkami z migdałów i kandyzowaną skórką z pomarańczy.
Przepis nadesłała Łucja Cymkiewicz

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *