News will be here

Owocowe lody na patyku – przepis

Jak zrobić lody malinowe na patyku?

Owocowe lody na patyku – proste składniki:

200 g serka mascarpone
3 łyżki miodu lub 2 łyżki cukru pudru
100g BIO musu owocowego Pear Pony, Holle (gruszka- brzoskwinia – malina orkisz, po 8 mc.)
15 malin

Sposób przygotowania:

Serek mascarpone, mus i miód mieszamy dokładnie mikserem i wstawiamy do lodówki na 15 minut do schodzenia. W tym czasie do przygotowanych foremek wkładamy maliny. Delikatnie przelewamy do foremek schłodzona masę. Przygotowane w foremkach lody wstawiamy do zamrażalnika na ok 5 – 6 godzin.

Porada:

Przygotowane domowym sposobem owocowe lody na patyku, przed podaniem dobrze jest umieścić na chwile w kubku z ciepłą wodą. Dzięki temu łatwiej będzie ściągnąć z nich foremki. Aby uzyskać dwukolorowe lody miksujemy tylko serek z miodem, następnie schłodzony serek i mus naprzemiennie wlewamy do foremek – raz mus, raz jogurt.
Więcej o zdrowej diecie maluchów na holle.pl
Przepis nadesłała Kamila Nowakowska