News will be here

Zapiekanka z naleśników i szynki (kiełbasy)

naleśnikiSkładniki:
30 dag szynki lub kiełbasy
5 dag żółtego, ostrego sera
5 łyżek śmietany, sól, pieprz

Sposób przygotowania:
szynkę przepuścić przez maszynkę i utrzeć ze śmietaną i tartym serem, dodać do smaku sól i pieprz. Usmażyć naleśniki. płaski rondel (dobrany wielkością do naleśników) wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Układać kolejno warstwami naleśnik-nadzienie. Przykryć naleśnikiem. wstawić do gorącego piekarnika i piec około 30 minut. Gdy brzegi lekko się zarumienią, wyłożyć na półmisek. Pokroić na porcje i podawać z surówką. Każdą porcję można polać ostrym sosem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *